“Ik heb altijd mijn hart gevolgd…”

Dana Winner (Hasselt, 10 februari 1965) zingt van toen ze nog een kind was. Na het winnen van een zangwedstrijd heeft ze in 1989 een eerste hit te pakken met haar versie van het Carpenters-liedje ‘Op Het Dak Van De Wereld’.

De successen volgen elkaar dan snel op : ‘De Oude Man En De Zee’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven Regenbogen’ belanden bovenaan de hitparade en Dana wordt in eigen land 5 keer verkozen tot beste zangeres. Ook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Zuid-Afrika ontdekken ze haar ‘gouden stem. Ze geeft er onvergetelijke optredens en duikt de hitparades in.

Wereldwijd verkocht Dana intussen ruim 2,5 miljoen cd’s en overal weet ze het publiek te raken met haar unieke stem, haar zorgvuldig uitgekozen liedjes en haar stijlvolle shows. Dana’s intense vertolking van ‘One Moment In Time’ in Liefde voor Muziek was hét muzikale tv-moment van 2016. Het platina album ‘Puur’ dat ze vervolgens uitbracht, ging maar liefst 26.000 keer over de toonbank.

En nu is er ‘EERSTE LIEFDE’. Een gloednieuw schitterend album met liedjes – over verschillende stijlen en genres heen – die Dana nauw aan het hart liggen. Frank Vander linden van De Mens schreef de meeste teksten en Dana heeft de prachtige nummers vol overgave en met haar gekende passie gezongen. Het album is dan ook een absolute aanrader voor elke muziekliefhebber.

 

Als je zingt Eerste liefde Itunes